Indiase pompoensoep is perfect om op te warmen op koude dagen en is een gezonde en voedzame optie. Met betaalbare ingrediënten en een snelle bereidingstijd zul je verrast zijn door de exotische smaak van deze delicatesse.
Hier zijn de ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember van ongeveer 2 cm, geraspt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- Zout naar smaak
- Verse koriander voor garnering
Voorbereiding:
1.Verwarmt een grote pan op middelhoog vuur.
2.Verhit een beetje olie in een grote pan en voeg de komijnzaadjes toe. Laat ze een paar seconden bakken totdat ze beginnen te geuren. Dan voegen we de fijngesneden ui, knoflook, gember en chilipeper toe. Bak dit tot de ui zacht en goudbruin is.
3.Voegt de pompoenblokjes toe aan de pan. Roer goed door zodat de pompoen alle smaken van de kruiden opneemt.
4. Voeg vervolgens het korianderpoeder en kurkuma toe en bak dit nog een paar minuten mee.
5. Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het zachtjes sudderen totdat de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Gebruikt een staafmixer om de soep glad te pureren.
Als de pompoen helemaal zacht is, pakken we de staafmixer en pureren we de soep tot een glad geheel. Proef de soep en voeg eventueel wat zout toe.
Schept de soep in mooie kommen en garneert met verse koriander.
En daar heb je het, een heerlijke Indiase pompoensoep!
Perfect om je op te warmen op een koude dag. Serveer het met een beetje verse koriander bovenop en misschien een stukje brood erbij.
Eet smakelijk!
In 1 soepkom (250 gram) pompoensoep zit:
78 kcal energie
0,8 gram vet
0 gram verzadigd vet
11,5 gram koolhydraten
6,8 gram suikers
7 gram vezels
2,8 gram eiwit
0,13 gram zout
Reactie plaatsen
Reacties